Культура харчування

kultura-harchuvannyaЯк ви думаєте: чи можливо вважати сім’ю культурною, у разі якщо з її обіднього столу щодня викидається гірка харчових відходів? І не якісь – то там недоїдки, а не розпаковані пачки сиру, шматки ковбаси, батони хліба …

Тому що в поняття культури, в самому широкому розуміння слова, складовою частиною входить і поняття “культури споживання” – здатності будь-як усвідомити власні розсудливі необхідності і знайти для їх задоволення шлях більш успішний з фінансової та моральної точок зору.

З чого ж формується культура споживання продуктів? Які її складові? По-перше, зі знання біологічних функцій харчування, тієї ролі, яку харчі відіграють в житті людини, будучи єдиним джерелом енергії та будівельним матеріалом для клітин. Внаслідок цього висока культура споживання передбачає регулярне та збалансоване надходження з будь-яким способом їжі важливих продуктів,  дозволяли непогано функціонувати нашому організму. Іншим, не менш вагомим складовим культури споживання продуктів харчування вважається мистецтво економно господарювати – розумно витрачати готівкові кошти і не переводити продукти даремно.

Сюди входить і правильний, вибір продуктів у відповідності з фізіологічними потребами, мистецтво їх зберегти, приготувати і застосовувати так, щоб зіпсувати їх якість, щоб їжа була різноманітною і повноцінною.

Напишіть відгук