Рекомендації по догляду за волоссям у зимовий період.

rekomendatsiji-po-dohlyadu-za-volossyam-u-zymovyj-periodЗ приходом перших холодів вся наша зовнішність починає протестувати, як би вимагаючи компенсувати чим-небудь недолік тепла і світла.

Цілком природно, що й волосся наше почуває себе набагато гірше. Воно починає швидше забруднюватися, стає ламким і, у підсумку, виглядає зовсім млявими. Слабке і примхливе волосся взимку вимагає до себе особливого ставлення. Але, перш, ніж змінити підхід до волосся, слід розібратися в причинах його страждання.

І так, почнемо. Цікаво подивитися, як в незначний морозець, ви вийдете на вулицю голяка. Ні? Так чому ж ви піддаєте подібному випробуванню своє власне волосся? Під впливом холоду, судини шкіри голови звужуються, внаслідок чого волосся залишається без необхідного харчування. Значні перепади температури (з теплої квартири на холод і назад) призводять до того, що волосся стає сухим і починає сіктися. Так, головний убір просто незамінний в цій ситуації. Однак тут ми отримуємо палицю з двома кінцями: під шапкою наше примхливе волосся має властивість електризуватися і швидше засолюється. Тепер до всього сказаного додамо вже звичну для нас екологічну обстановку і зимовий авітаміноз і отримаємо тьмяне і мляве волосся.

Назбиравши достатньо причин для тривоги, звернемося до порад фахівців. “Одягати” в негоду волосся все ж необхідно. Але щоб не заподіяти йому додаткових неприємностей, слід змінити акрилові й вовняні головні убори на бавовняні шапки. Щоб позбавитися від статичних іскор, слід використовувати спеціальні кондиціонери.

Якщо ваша об’ємна зачіска чи екстравагантне укладання не приймає шапочки, користуйтеся капюшоном. Не рекомендується в морозні дні виходити на вулицю відразу після того, як ви вимили волосся та сушили феном. Та й взагалі, постарайтеся в зимовий період якогомога скоротити користування феном. Не забувайте про те, що в цей час волосся особливо потребує додаткового харчування. Додайте до програми по догляду за волоссям спеціальні маски з вітамінною формулою і відновлючі креми.

Використовуйте шампуні, що забезпечують дбайливий догляд і не містять спирт. Ослаблене в зимовий час волосся особливо вразливе перед хімією.

Напишіть відгук