Винайдено електронну цигарку без тютюну

 
vynaydeno-elektronnu-tsyharku-bez-tyutyunuНі тютюну? Яка ж це цигарка? – Запитають курці. Тим часом цьому винаходу китайських умільці пророкують велике майбутнє. 

Виглядає електронна цигарка як звичайний мундштук – навіть кінчик горить червоним при будь-якому затягуванні. От тільки вона зроблена з пластику, але крихітний фільтр виробляє водяну пару замість тютюнового диму. Всередині міститься суміш з води, маленької кількості нікотину, смакової добавки (для запаху тютюну) і пропіленгліколя – речовини, що використовується для створення штучного диму.

 Весь цей коктейль зберігається в маленькому знімному фільтрі, який за часом використання дорівнює приблизно двом пачкам сигарет. Ціна п’яти фільтрів – всього $10. Сама ж диво-сигарета коштує $100 і  вже була куплена на Інтернет-аукціоні. Першими її випробували завзяті курці в Нью-Йорку.

 – Дизайн мені подобається, пахне приємно, з рота після неї смердить як з попільнички! – Поділився приємними враженнями 32-річний Калавайа Лі, бармен з Брукліна.

 А от його товариш, який також “посмакував” електро-цигарку, має іншу думку:

 – Я ні за що не витратив би на таку дурницю $100! Це просто нісенітниця! І крім того виглядає надто жіночно. Мені було б соромно зайти в бар з такою штукою.

 А ось іншим курцям не сподобався смак і вигляд винаходу:

 – Вона надто проста і віддає полуницею, – скривилася Гетуан Мішо.

 Але, незважаючи на такі суперечливі відгуки, творці сподіваються на немаленький фарт приладу, повідомляє New-York Post. На їхню думку, його перевага, для початку, у вартості (у завзятого курця таке $100 придбання окупиться надзвичайно швидко), але, по-друге, у відсутності звичного сигаретного диму. За задумом винахідників, це дозволить використовувати ці цигарки навіть у тих місцях, де паління заборонене з гігієнічних міркувань або з метою безпеки.

Напишіть відгук