Підвищуємо імунітет!

Підвищення імунітету – це дуже важлива місія людини. Зі слабким імунітетом жити дуже і дуже важко, оскільки при слабкому імунітет людину “за кожним кутом” підстерігають хвороби. А жити з хворобами – це жити неповноцінним життям!

Крім того, без імунітету жити просто небезпечно. Медична практика знає випадки, коли люди з дуже слабким імунітетом вмирали від хвороб, які вважаються не дуже небезпечними (наприклад, герпес).

Імунітет – це здатність організму протистояти хворобам, це своєрідний невидимий “ангел”, який не дозволяє захворюванням заволодіти тілом людини. Імунітет людина може придбати при народженні, з молоком матері, в процесі власної роботи над його підвищенням.

Для підвищення імунітету корисно використовувати ефірні масла, які відзначаються антимікробним, антивірусним і антигрибковим впливом. Антисептична здатність ефірних масел зростає в міру їх застосування.

До того ж організм людини до них не звикає. У принципі, для підвищення імунітету можна застосовувати будь-які ефірні масла, але найбільше підходять такі, як евкаліпт, чебрець, звіробій, шавлія, безсмертник, чистотіл.

Підвищенню імунітету сприяє прийняття різноманітних ванн: сольових (можна застосовувати морську сіль, а можна звичайну — півкілограма на ванну); хвойних; з додаванням ефірних олій.

Велику користь організму в плані підвищення його імунітету приносять загартовування, контрастний душ, фізичні вправи, прогулянки на свіжому повітрі.

Підвищенню імунітету сприяє очищення організму. Способів очищення організму досить багато, але у більшості людей зазвичай не вистачає часу їх застосовувати. Тоді можна порадити використовувати хоча б самі легкі способи. До цих способів відноситься вживання зеленого чаю і просто чистої води. Добре очищає організм виноград.

Чудовим засобом підвищення імунітету є часник. Його треба порізати на дрібні шматочки і з’їсти, запиваючи молоком. Існує думка, що часник – це смердючий овоч. Проте опитування французьких чоловіків показало, що запах часнику – однин з найбільш улюблених ними запахів. Втім, якщо вам дуже не хочеться їсти свіжий часник, ви цілком можете замінити його часниковим препаратом.

В аптеках продається багато препаратів і біологічно активних добавок, що підвищують імунітет. Народна медицина пропонує безліч корисних рецептів для підвищення імунітету. Але деякі люди їх не застосовують через забудькуватість або через халатне ставлення до свого здоров’я.

Важливу роль у підвищенні імунітету відіграють емоції. Для підвищення імунітету треба побільше хороших емоцій. Тому необхідно боротися зі стресами, депресією, шукати способи поліпшення настрою. Необхідно також оберігати себе від надмірних фізичних і розумових навантажень.

Імунітет підвищує правильне лікування простудних захворювань. Якщо людина захворіла, не треба поспішати напихати свій організм ліками. Краще застосовувати народні засоби від застуди. Не слід збивати температуру, якщо вона не надто висока. Температура 38 градусів при застуді – це добре, тому, що невелике підвищення температури означає, що організм намагається самостійно “видертися”. Якщо у організму це вийде, він отримає заряд імунітету.

Американці довели, що підвищує імунітет … спів. Навіть якщо ваші співочі здібності дуже далекі від ідеальних, ніхто вам не заборонить співати коли вас ніхто не чує. І при цьому зовсім не важливо, чи є у вас голос і слух. А якщо вам вдасться поспівати з друзями на пікніку або ще де-небудь – це буде просто чудово!

Напишіть відгук